HOOFDDORP - Manchester United heeft na een spectaculaire eerste helft met 4-3 gewonnen bij Reading.

De eindstand was al bij rust bereikt. De thuisclub kwam binnen 23 minuten twee keer op voorsprong. Een keer op 1-0 door een goal van Hal Robson-Kanu en een keer op 3-2 door doelpunten van Adam Le Fondre en Sean Morrison.

Tussendoor hadden Anderson en Wayne Rooney (strafschop) het net gevonden voor Manchester United.

Na een halfuur zorgde Rooney met zijn tweede goal voor de 3-3, waarna Robin van Persie vier minuten later de - uiteindelijk beslissende - 3-4 maakte.

Het achtste doelpunt van de eerste helft - de 3-5 van Van Persie - werd niet toegekend, omdat de grensrechter ten onrechte oordeelde dat de bal niet over de doellijn was. De Nederlander werd na 74 minuten gewisseld.

Evenaring record

Het totaal van zeven doelpunten in de eerste helft is een evenaring van het record in de Premier League. Dat kwam slechts twee keer eerder voor. Een van die wedstrijden, die tussen Blackburn Rovers en Leeds United in 1997, werd ook gevolgd door een doelpuntloze tweede helft (3-4).

De ploeg van Sir Alex Ferguson is nu koploper met drie punten voorsprong op Manchester City. De stadgenoten spelen volgende week zondag tegen elkaar.