Dinsdag 4 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Stephan El Shaarawy

De Jong en Emanuelson winnen met AC Milan

HOOFDDORP - AC Milan heeft vrijdag drie punten overgehouden aan een bezoek aan Catania. De 'Rossoneri' kwam nog wel met 1-0 achter, maar bogen de achterstand na een rode kaart voor een speler van de thuisploeg om in een 1-3 overwinning.
Door NUsport/Novum

Stephan El Shaarawy was met twee doelpunten de grote man bij het Milan van basisspeler Nigel de Jong. Urby Emanuelson viel ruim twintig minuten voor tijd in.

Nicola Legrottaglie zette Catania, dat voorafgaand aan het duel boven het kwakkelende AC Milan stond op de ranglijst, in de elfde minuut op voorsprong.

Twee gele kaarten binnen acht minuten tijd voor zijn ploeggenoot Pablo Barrientos waren er aan het begin van de tweede helft grotendeels verantwoordelijk voor dat de wedstrijd nog kantelde. 

Zeven minuten na het wegsturen van de Argentijn had AC Milan de achterstand omgezet in een 1-2 voorsprong.

Eerst scoorde El Shaarawy. Daarna was het de beurt aan Kevin-Prince Boateng, die in de extra tijd met rood van het veld werd gestuurd, alvorens El Shaarawy de eindstand op het bord zette.

Milan klimt door de overwinning naar een voorlopige zevende plaats met elf punten achterstand op koploper Juventus. De 'Oude Dame' heeft bovendien één duel minder gespeeld. Catania zakt naar plek negen.

Fortuna Düsseldorf

Fortuna Düsseldorf heeft vrijdag zijn vierde zege in de Bundesliga geboekt. In Düsseldorf werd Eintracht Frankfurt met 4-0 aan de kant gezet.

De bezoekers speelden sinds de 34e minuut met tien man na een tweede gele kaart voor Karim Matmour.

Vier minuten na het rood voor Matmour sloeg Stefan Reisinger als eerste toe en Oliver Fink zorgde er even later voor dat de thuisploeg met een voorsprong de rust in ging.

Oud-Ajacied Nando Rafael was na een klein uur goed voor de 3-0 en Axel Bellinghausen was vijf minuten voor tijd attent bij slecht uitverdedigen van Eintracht. Hij bepaalde de eindstand op 4-0.

Fortuna klimt door de zege naar de dertiende plaats en heeft zes punten voorsprong op de degradatiezone.

Nummer zestien 1899 Hoffenheim speelde echter wel een duel minder. Eintracht Frankfurt blijft ook na deze speelronde vijfde.


Lees meer over:

AC MilanSerie A

Aanbevolen artikelen