ROTTERDAM - Sekou Cissé is hersteld van zijn bovenbeenblessure en Erwin Mulder van zijn gebroken teen. Beide Feyenoorders maken maandagavond op sportpark De Toekomst hun rentree bij Jong Feyenoord/Excelsior in de uitwedstrijd tegen Jong Ajax.

Aanvaller Cissé en eerste doelman Mulder trainden de hele week probleemloos mee, na een wekenlange absentie. Ze ontbreken nog wel in de wedstrijd van zaterdagavond tegen RKC Waalwijk. Dat geldt ook voor John Goossens en Terence Kongolo, die met knieblessures kampen.

Feyenoord-trainer Ronald Koeman heeft veel vertrouwen in het thuisduel met de ploeg van zijn broer Erwin. “RKC speelt vanuit een goede organisatie, maar ze laten wel ruimte om te voetballen. Daarmee kunnen we normaal gesproken goed omgaan, dus dit wordt een wedstrijd waarin we kunnen laten zien waar we als team staan. Als we goed zijn, moeten we kunnen winnen. Al blijft RKC een lastig ploegje.”

Koeman vindt dat Feyenoord de laatste tijd beter speelt dan vorig seizoen, toen de Rotterdammers tweede werden. “Ons positiespel is verzorgder, doordat we met Graziano Pellè een echt aanspeelpunt voorin hebben. Bovendien haalt Jordy Clasie de laatste weken weer zijn oude niveau en groeit ook Stefan de Vrij weer in niveau.”

Barroilhet

RKC kan zaterdag nog altijd geen beroep doen op Peter Jungschläger, Mark Janssen, Guy Ramos en Richard Barroilhet. Het kwartet kampt al geruime tijd met blessures.

Barroilhet revalideerde de afgelopen tijd in zijn vaderland Frankrijk van een knieblessure. Hij werkt vanaf komende week in Waalwijk verder aan zijn herstel. De aanvaller kwam nog niet in actie sinds hij in de zomer overkwam van Fulham.

FC Twente

Nacer Chadli heeft vrijdag weer met de groep meegetraind bij FC Twente. De wedstrijd tegen ADO Den Haag op zaterdag komt echter nog te vroeg voor de Belg.

Chadli raakte begin november geblesseerd aan zijn enkel. ''Hij richt zich op komende week'', zei trainer Steve McClaren. ''We bekijken zijn situatie van dag tot dag.''

Ook Denny Landzaat trainde volledig mee, maar ook voor hem komt ADO te vroeg. Felipe Gutierrez, Andreas Bjelland, Nicky Kuiper, Jerson Cabral en Nikolai Michailov behoren vanwege blessures ook niet tot de wedstrijdselectie.

McClaren heeft goede hoop dat zijn Bulgaarse doelman zondag weer kan aansluiten bij de groepstraining.

Bij tegenstander ADO ontbreekt reservedoelman Robert Zwinkels vanwege een knieblessure. Aaron Meijers keert terug van een schorsing.

AZ

AZ-trainer Gertjan Verbeek heeft zondag in het uitduel met FC Utrecht weer de beschikking over Viktor Elm.

De Zweedse middenvelder is hersteld van een voetblessure. Of verdediger Nick Viergever mee kan doen is nog niet zeker. Hij heeft een scheenbeenblessure. Zaterdag wordt gekeken of hij kan spelen.

AZ mist in Utrecht sowieso Maarten Martens en Fernando Lewis. Zij kampen allebei met een knieblessure. Ook Ruud Boymans is nog niet volledig hersteld van een bovenbeenblessure.

Dirk Marcellis is na zijn rode kaart tegen Feyenoord geschorst.

FC Groningen

Mitchell Schet mist zondagmiddag het thuisduel van FC Groningen met Heracles Almelo. De rechtsbuiten viel vorige week uit met een kuitblessure en is daar nog niet van hersteld.

Het meespelen van Lorenzo Burnet is nog onzeker. De verdediger kampt met een enkelblessure. Jonas Ivens en Tom Hiariej zijn nog niet wedstrijdfit, terwijl Género Zeefuik vanwege een gebrek aan fitheid nog altijd aan de kant gehouden wordt.

Trainer Robert Maaskant prijst de aanvallende instelling van tegenstander Heracles.

''Maar die speelwijze kost ook nog wel eens doelpunten. Daar zullen wij op in moeten spelen'', aldus de trainer vrijdag op de website van Groningen.

Heracles-trainer Peter Bosz heeft aardig wat personele problemen. Zo ontbreekt spits Ninos Gouriye vanwege een hamstringblessure en liep Bart Schenkeveld dinsdag bij de beloften een knieblessure op. Hij ligt er opnieuw enkele weken uit, nadat hij eerder dit seizoen al aan zijn lies werd geopereerd.

Jeroen Veldmate is nog altijd aan zijn voet geblesseerd. Thomas Bruns en Milano Koenders zijn geschorst.

NEC-NAC

Pavel Cmovs kan sneller dan verwacht terugkeren bij NEC. De verdediger brak begin november zijn arm, maar is volgens zijn club ''wonderbaarlijk snel'' hersteld. Hij zou zondag mee kunnen spelen in de thuiswedstrijd tegen NAC Breda.

Trainer Alex Pastoor kan ook weer beschikken over Kevin Conboy, Victor Palsson en Rémy Amieux. Het drietal keert terug van een schorsing.

Ryan Koolwijk moet vanwege zijn schorsing nog één wedstrijd missen. Geert Arend Roorda, Youri Loen, Danny van den Meiracker en Stijn de Looijer zijn nog geblesseerd. Evander Sno is niet beschikbaar.

NAC-trainer Nebojsa Gudelj mist de geschorste Sepp de Roover. De verdediger kreeg tegen ADO Den Haag rood en wordt waarschijnlijk vervangen door Kenny van der Weg. Achter de naam van Jordy Buijs staat nog een vraagteken. De middenvelder kampt met een enkelblessure. Mike Zonneveld zit vanwege een achillespeesblessure al langer in de ziekenboeg.

Lees alles over de eredivisie op NUsport