HOOFDDORP - Lance Armstrong is een van de veertien genomineerden voor de titel 'Anti-Sportsman of the Year' van het prestigieuze Amerikaanse tijdschrift Sports Illustrated. 

De 41-jarige Amerikaan, die in oktober werd ontmaskerd als een van de grootste dopingzondaars in de sportgeschiedenis en bijgevolg zijn zeven Tourtitels moest inleveren, geldt als huizenhoge favoriet voor de titel.

Tot zijn concurrenten behoren de voetballers John Terry (voor zijn gehele oeuvre, maar vooral vanwege de nasleep van de racismezaak met Anton Ferdinand) en Luiz Adriano (die scoorde nadat zijn ploeg Sjachtar het spel leek te willen onderbreken om een blessurebehandeling bij tegenstander Nordsjaelland mogelijk te maken), honkballer Melky Cabrera (positieve dopingtest) en atleet Taoufik Makhloufi (staakte wegens een knieblessure de strijd tijdens de olympische 800 meter, maar won later wel de 1500 meter).

Dubbelslag

Armstrong kan voor een unieke dubbelslag gaan: in 2002 werd hij door Sports Illustrated uitgeroepen tot Sportsman of the Year. Dat was nadat hij voor de vierde keer de Ronde van Frankrijk won, na een zeldzaam dominant optreden van zijn ploeg US Postal. 

Het tijdschrift wil deze onderscheiding van tien jaar geleden terugdraaien nu het Amerikaanse antidopingagentschap USADA uitvoerig heeft gedocumenteerd over het geheim achter de suprematie van US Postal.