Dinsdag 4 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Michalla Krajicek

Krajicek richt zich op rentree in maart

HOOFDDORP - Michaëlla Krajicek denkt voorlopig niet terug te keren op de WTA Tour.
Door NUsport/Charlie Bootsman

De geboren Delftse moest zich deze week om gezondheidsredenen afmelden voor de KNLTB Tennis Masters van volgende maand en heeft nog wel even nodig om fit te worden.

"Het belangrijkste is eerst gewoon gezond worden, maar om eerlijk te zijn is mijn doel eind maart weer te gaan spelen", laat de Tsjechische Nederlandse vanuit Praag aan NUsport weten.

De US Open was eind augustus haar laatste toernooi. Voor dat evenement herstelde Krajicek al van een knie-operatie en had ze last van hartproblemen. Nu kampt ze vooral met vermoeidheid.

"Ik houd de trainingen maar anderhalf uur vol. Ik heb veel tests ondergaan, maar het vervelende is dat de artsen eigenlijk niets concreets hebben gevonden. Ik heb geen ziekte van Pfeiffer of zoiets, maar mijn lichaam is wel wat zwakker."

Coach

De 23-jarige Krajicek koestert stille hoop om eerder dan maart terug te keren, maar heeft de Australian Open in januari eigenlijk al uit haar hoofd gezet. Ook heeft ze contact gehad met de KNLTB over een mogelijke afmelding voor de Fed Cup begin februari.

"Ik wil gewoon duizend procent zeker weten dat het goed gaat als ik terugkeer. Daar zijn waarschijnlijk nog een aantal maanden voor nodig. Ik ben echt hard aan het werken en het gaat steeds beter, maar het heeft gewoon tijd nodig."

Bij dat harde werken is haar nieuwe coach Jaroslav Jandus betrokken. Krajicek hoopt ook met de Tsjech te gaan reizen als ze hersteld is van de fysieke ongemakken. Hij werkte in het verleden onder meer met de inmiddels gestopte landgenotes Denisa Chladkova en Daja Bedanova.

"Voorlopig moet ik vooral met hem aan mijn fysieke toestand werken. Het is niet verstandig om nu al te gaan spelen. Ik moet zorgen dat ik er klaar voor ben en goed luisteren naar de doktoren."

Wimbledon

Krajicek heeft na de US Open haar ranking van 105 laten bevriezen. Op die manier kan ze door middel van een beschermde ranking vanaf maart alsnog rechtsreeks toegelaten worden tot een reeks grote toernooien. "Dan sta ik op Wimbledon in ieder geval in het hoofdtoernooi", zegt ze enthousiast over haar favoriete Grand Slam.

Toch moet Krajicek zich voorlopig nog concentreren op haar herstel. Aan stoppen heeft ze de afgelopen tijd naar eigen zeggen nooit gedacht. "Ik heb bijna meer motivatie dan ooit, maar ik moet het van dag tot dag bekijken."


Lees meer over:

Michaëlla Krajicek

Aanbevolen artikelen