AMSTERDAM - Oklahoma City Thunder heeft ex-speler van de club James Harden flinke domper bezorgd in de NBA. Bij zijn eerste wedstrijd terug in Oklahoma City walsten de Thunder over de Houston Rockets van Harden heen: 98-120.

De guard, die afgelopen zomer de Thunder voor de Rockets verruilde, speelde ondanks zeventien punten een slechte wedstrijd. Hij miste het merendeel van zijn schoten en werd een aantal keer geblokt.

Kevin Durant had minder moeite met scoren in de wedstrijd tegen zijn oude ploegmaat. De superster van de Thunder werd topscorer met 37 punten. Forward Serge Ibaka noteerde 23 punten, terwijl hij slechts dertien keer schoot.

Kevin Martin, die in de deal van afgelopen zomer overkwam van Houston, was in de eerste wedstrijd tegen zijn voormalige team goed voor zeventien punten. Voor Houston was het Patrick Patterson die met 27 punten topscorer werd.

De Rockets moesten het doen zonder hun coach Kevin McHale, wiens dochter afgelopen weekend overleed. De spelers van Houston speelden daarom met een groene rouwband op hun shirt en het hele team was op de vooravond van de wedstrijd in Oklahoma nog naar Minnesota gevlogen om de begrafenis bij te wonen.

Brooklyn Nets

De Brooklyn Nets hebben op bezoek bij de Boston Celtics al weer hun vierde wedstrijd op rij gewonnen: 95-83. Het was Joe Johnson die de Nets op sleeptouw nam met achttien punten. Hij kreeg daarbij hulp van bankspelers Andray Blatche en oudgediende Jerry Stackhouse, die beiden voor zeventien punten tekenden.

Rajon Rondo van de Celtics moest zijn imposante reeks van meer dan tien assists vanuit de kleedkamer beëindigd zien worden. De point guard werd al in het tweede kwart van het veld gestuurd nadat hij Nets-forward Kris Humphries een tik uitdeelde.

Voor de wedstrijd tegen de Nets had Rondo 37 opeenvolgende wedstrijden meer dan tien assists uitgedeeld. Tegen de Nets kwam hij slechts tot zes punten en drie assists.

Ook Humphries en zijn teamgenoot Gerald Wallace werden vanwege het incident naar de kleedkamers gestuurd. Ondanks het verlies van de twee spelers behield Brooklyn de leiding en werd de wedstrijd vrij eenvoudig gewonnen. De Nets staan nu gedeeld tweede in de Eastern Conference terwijl de Celtics zijn gezakt naar de zevende plaats in de stand.

Washington Wizards

De Washington Wizards hebben als laatste team in de NBA eindelijk ook eens een wedstrijd gewonnen. De Wizards verloren hun eerste twaalf duels van dit seizoen, maar woensdag werden in eigen huis de Portland Trailblazers verslagen: 82-84. Jordan Crawford was met negentien punten de grote man bij Washington.

De Memphis Grizzlies hebben dit een stuk minder moeite met winnen. Het team met het hoogste winstpercentage van de NBA had weinig moeite met de Toronto Raptors: 82-103. Zoals wel vaker dit seizoen was het een teamprestatie die de Grizzlies aan de zege hielp. Vijf spelers scoorden meer dan veertien punten, waarvan bankspeler Marreese Speights (achttien punten en twaalf rebounds) de meest productieve was.

Ook de Chicago Bulls wisten hun wedstrijd woensdag (lokale tijd) te winnen. In eigen huis werden de Dallas Mavericks opzij gezet: 78-101. Luol Deng werd met 22 punten topscorer voor de Bulls, die nog steeds wachten op de terugkeer van de geblesseerde Derrick Rose. De point guard herstelt van een knieblessure en het is nog onduidelijk wanneer hij zijn rentree kan maken.

Lees alles over de Amerikaanse sporten op SportAmerika.nl