Dinsdag 4 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Sebastian Vettel

'Ferrari overweegt protest tegen Vettel'

HOOFDDORP - Ferrari overweegt een protest in te dienen tegen Sebastian Vettel. De Italiaanse renstal onderzoekt beelden die zouden laten zien dat de Red Bull-coureur tijdens de Grand Prix van Sao Paulo Jean-Eric Vergne illegaal heeft ingehaald.
Door NUsport/ANP

Dat meldt de BBC. Vettel kroonde zich zondag in Brazilië dankzij de zesde plek tot wereldkampioen in de Formule 1 met maar drie punten voorsprong op Ferrari-rijder Fernando Alonso, die tweede werd. 

De beelden (video) die de renstal onderzoekt zijn afkomstig van Vettels on-board camera tonen aan dat de Duitser Vergne inhaalt op een plek van het circuit waar met gele vlaggen werd gezwaaid. Dan mag een coureur niemand inhalen.

Net nadat Vettel Vergne voorbij is, is links in beeld een groen licht te zien en mag er wel weer gepasseerd worden.

Tijdstraf

Als het protest van Ferrari stand houdt, zou dat kunnen betekenen dat Vettel zijn wereldtitel moet inleveren. De drievoudig kampioen in de Formule 1 kan een tijdstraf van twintig seconden krijgen voor zijn vergrijp en wordt dan teruggezet naar de achtste plaats in de uitslag, waardoor Alonso de nieuwe kampioen wordt.

De Spanjaard lijkt via een bericht op Twitter al te refereren aan de situatie. Hij schreef in het Spaans: ''Wonderen kan ik niet verrichten. Maar binnen de regels kom ik wel tot wonderen.''

Overigens lijkt de FIA, de internationale auto- en motosportfederatie, volgens de eigen regels verplicht het incident te onderzoeken. Ferrari, Red Bull en de FIA waren woensdagavond niet bereikbaar voor commentaar.


Lees meer over:

Formule 1FerrariSebastian VettelFernando Alonso

Aanbevolen artikelen