Maandag 3 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Fabian Cancellara

Cancellara oneens met dopingbeleid Sky

HOOFDDORP - Fabian Cancellara heeft zijn twijfels bij het dopingbeleid van Team Sky. De Britse formatie laat alle medewerkers een verklaring ondertekenen waarin staat dat ze niets met doping te maken hebben.
Door NUsport

"Persoonlijk vind ik dat beleid niet correct", zegt de Zwitser in een interview met Cyclingnews. In een overleg besloten de KNWU, de Dopingautoriteit en de drie Nederlandse wielerploegen dinsdag nog de werkwijze van Sky als voorbeeld te nemen.

Steven de Jongh en Bobby Julich besloten onlangs het document niet te tekenen, bekenden dopinggebruik en moesten de ploeg verlaten. Cancellara wil het verleden laten rusten.

"Iedereen probeert nu een heilige te zijn, maar ik stel voor om de bladzijde om te slaan. Het verleden is het verleden, deze mensen hebben heel veel ervaring en kunnen nog steeds een rol spelen in het nieuwe, moderne wielrennen."

Riis

Cancellara vindt dan ook dat Bjarne Riis, zijn voormalige ploegleider bij Team CSC en Team Saxo Bank, gewoon in functie moet blijven ondanks zijn dopingverleden.

"Laten we eerlijk zijn. Als Bjarne het wielrennen moet verlaten, weet ik niet hoeveel andere mensen die teams leiden datzelfde moeten doen. We moeten niet vergeten hoeveel mensen in de huidige sport actief waren tijdens de slechtste jaren."


Lees meer over:

KNWUFabian Cancellarateam sky

Aanbevolen artikelen