Maandag 3 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Sebastian Vettel

Bonus van 12.350 euro voor Red Bull Racing-medewerkers

HOOFDDORP - Het hele team van Red Bull Racing profiteert mee van de wereldtitel van Sebastian Vettel. Alle 657 werknemers, van poetsvrouw tot mecanicien, krijgen een premie van 12.350 euro bijgeschreven op hun bankrekening.
Door NUsport

Dat bericht Bild, drie dagen nadat Sebastian Vettel de Oostenrijkse renstal voor de derde keer op rij de wereldtitel bezorgde. In totaal is Red Bull Racing zo’n 8.144.000 euro kwijt aan het extraatje voor het personeel.

"Als je goed werk verricht, verdien je een bonus", laat Vettel weten. "Of je nu mecanicien bent of de post bezorgt. De mensen achter het team worden snel vergeten. Zij hebben ook een groot aandeel in het succes."

Vettel zelf werd niet 'afgescheept' met 12.350 euro, hij incasseerde drie miljoen euro, volgens een bepaling uit zijn contract.

Dat zijn concurrent Fernando Alonso hem niet publiekelijk feliciteerde met de titel, daar ligt de Duitser niet wakker van. "Hij was zeker gefrustreerd en daar kan ik wel respect voor opbrengen. Tot het einde van het seizoen heeft hij ervoor gevochten."


Lees meer over:

Sebastian VettelRed Bull Racing

Aanbevolen artikelen