HOOFDDORP - Chelsea heeft spijt betuigd in de racismezaak rond scheidsrechter Mark Clattenburg. De Londense club geeft toe niet juist te hebben gehandeld na de beschuldigingen van John Obi Mikel.

De Nigeriaanse middenvelder beweerde dat de arbiter hem een aap had genoemd tijdens het duel met Manchester United eind oktober. De FA besloot vorige week Clattenburg vrij te spreken wegens gebrek aan bewijs en Mikel juist aan te klagen voor wangedrag.

"Chelsea heeft spijt dat het niet zorgvuldiger was voordat er een verklaring naar buiten ging na de wedstrijd. De club heeft ook spijt van de gevolgen die de media-aandacht heeft gehad voor Clattenburg en zijn familie", luidt een verklaring op de website.

Voorzitter Bruce Buck kwam maandag op het kantoor van de FA bij elkaar met de scheidsrechters en directeur Richard Scudamore van de Premier League. De arbiters accepteerden het feit dat Chelsea zich beriep op een verklaring die een speler in goed vertrouwen had afgegeven.

De Londense club wilde benadrukken dat Clattenburg in de toekomst gewoon welkom is op Stamford Bridge. De scheidsrechtersunie ziet geen problemen meer om hem aan te stellen voor duels van Chelsea.