HOOFDDORP - Vitesse is er veel aan gelegen om topscorer Wilfried Bony ook na de winter in de Gelredome te houden.

De Ivoriaanse spits heeft aangegeven weg te willen en vertrekt bovendien in januari naar Zuid-Afrika voor de Afrika Cup. Bony, wiens contract medio 2015 afloopt, kan rekenen op een flink verhoogd aanbod.

"We zijn achter de schermen al de besprekingen met zijn zaakwaarnemer begonnen. We hebben concrete plannen om Bony bij dit elftal aan boord te houden", zegt algemeen directeur Erwin Kasakowski in De Telegraaf.

Vitesse zou Bony, die al vijftien competitietreffers maakte, ook willen bewegen om de strijd om de Afrikaanse titel links te laten liggen. "We doen er ongelooflijk veel aan om het team zo sterk mogelijk te maken voor de tweede helft van de competitie en daar hoort Bony bij."

Broer

De in januari 2011 van Sparta Praag overgenomen aanvaller zei deze maand in het NUsport-magazine vooral boos te zijn op de Nederlandse overheid omdat zijn familie niet naar Arnhem mocht komen. Het was één van de voornaamste redenen van zijn vertrekwens.

"Ik ben daar heel boos over. Zelfs een paar dagen langskomen mag blijkbaar niet. En er wordt niet eens bij gezegd waarom. Ik zie mijn familie nu dus alleen wanneer ik naar Ivoorkust reis. Dat is een ramp, het maakt me verdrietig", zei Bony destijds.

Niet lang na het interview kreeg Vitesse echter een telefoontje dat zijn broer deze week wellicht toch naar Nederland komt. "Als alles goed gaat met het visum wel. Dan mag hij twee maanden blijven."

Dat bezoek zou voor Bony echter weinig veranderen aan zijn wens om de club te verlaten. "Alles is mogelijk. Je weet het nooit in het voetbal. Dat heb ik mijn medespelers, die graag willen dat ik blijf, ook verteld."