HOOFDDORP - Felipe Massa heeft dit jaar overwogen om te stoppen met Formule 1. De Braziliaan stond door zijn wisselvallige prestaties lang onder grote druk bij Ferrari.

Massa liet zijn tranen de vrije loop op het podium van de laatste Grand Prix op Interlagos in zijn thuisland.

"Het behalen van de derde plaats was al emotioneel, maar ik huilde meer om de problemen dan om de vreugde", bekende Massa op de Braziliaanse televisie.

"Ik heb veel klappen gekregen en dacht op een bepaald moment: wil ik dit nog wel? Ik ben buiten mezelf getreden en wist het even niet meer."

Genoot

Na de ceremonie op het podium realiseerde Massa, die gedurende het seizoen alsnog een contractverlenging verdiende, zich weer dat hij zich prettig voelt als coureur.

"Op dat moment begon ik weer te denken zoals ik altijd heb gedacht. Ik feliciteerde Sebastian Vettel en genoot van het moment. Maar op het moment dat ik naar de toeschouwers keek die mijn naam schreeuwden, naar mijn vrouw, familie, vrienden, al mijn technici en mijn team moest ik weer huilen."

Massa eindigde als zevende in de WK-stand terwijl zijn teamgenoot Fernando Alonso de wereldtitel op drie punten misliep.