HILVERSUM - Guus Hiddink is bij de Russische titelkandidaat Anzhi Makhachkala ''in principe'' bezig aan zijn laatste seizoen als coach in het betaalde voetbal.

Dat liet de 66-jarige Achterhoeker dinsdagmiddag weten bij de NOS. ''Het was ook niet de opzet toen ik bij deze club aan de slag ging, dat ik langer zou blijven."

"Ook nu de Champions League er misschien aan komt, zal ik in principe stoppen na dit seizoen. Ik ben 66 jaar, je zou kunnen zeggen dat het dan genoeg is geweest, ja.''

Het zal Hiddink wel zwaar vallen om niet meer op het veld te staan. "Ik heb nog elke dag zoveel energie om het veld op te gaan. Dat blijft wel kriebelen, maar op een gegeven moment moet je oppassen dat je niet te veel jezelf gaat herhalen en dat mensen zeggen van: daar heb je hem weer."

Laatste club

Toch wil Hiddink nog niet helemaal afscheid nemen van het voetbal. ''Want daar vind ik het nog steeds veel te mooi voor. Ik weet nog niet wat ik ga doen. Misschien iets als adviseur of begeleider van jonge spelers of trainers."

"Maar niet op het commerciële vlak. Meer op het gebied van hoe je met bepaalde zaken omgaat in de voetballerij of hoe je min of meer een carrière kunt plannen. Dat lijkt me wel interessant. Ik zal zeker niet in een zwart gat vallen.''

Hiddink denkt in dat geval niet aan een dienstverband bij een andere club. "Dit zou best mijn laatste club kunnen zijn."

Oeuvreprijs

Hiddink heeft een rijke loopbaan als coach achter de rug. Hij won onder meer met PSV de Europa Cup voor landskampioenen (1988) en zes landstitels (in twee termijnen). Hij was ook werkzaam bij onder meer Fenerbahçe, Valencia, Real Madrid (wereldbeker in 1998) en Chelsea (FA Cup).

Hij fungeerde als bondscoach van Oranje, Zuid-Korea, Australië, Rusland en Turkije. In 2007 ontving Hiddink van de KNVB de oeuvreprijs voor zijn staat van dienst in binnen- en buitenland.