ROTTERDAM – Voordat Stefan de Vrij zijn in 2014 aflopende contract bij Feyenoord openbreekt en verlengt, wil hij horen hoe het toekomstplaatje van de club eruitziet.

“Ik teken niet zomaar bij”, zegt de aanvoerder in het nieuwe NUsport-magazine. “Pas als ik alle benodigde informatie op een rijtje heb, kan ik een juiste afweging maken.”

De Vrij opent in de winterstop de gesprekken met technisch directeur Martin van Geel, die de twintigjarige centrumverdediger graag langer wil binden. “Ik sta open voor contractverlenging, maar voordat ik teken moeten de club en ik eerst nog onderhandelen”, stelt De Vrij.

“Er is geen haast bij, want ik heb nog een contract tot 2014. Ik zal straks eerst het verhaal van Feyenoord aanhoren en daarna vertellen hoe ik mijn toekomst bij de club voor ogen zie. Ik wil hier voor mezelf namelijk wél perspectief hebben. Daarom wil ik bijvoorbeeld weten welke spelers er blijven, of er versterkingen bij komen en – dat vooral – of we Europees voetbal halen.”

Ronald Koeman

Ook hoopt De Vrij dat trainer Ronald Koeman in het nieuwe jaar besluit na dit seizoen bij Feyenoord te blijven. “Als hij zijn contract verlengt, groeit de kans dat ik ook bijteken”, aldus de tweevoudig international. “Ik ben heel tevreden over de samenwerking van de staf met de groep en denk dat de trainer hier nog niet klaar is.”

Mocht De Vrij ervoor kiezen om Feyenoord te verlaten, dan kiest hij vrijwel zeker voor een internationale transfer. “Eerlijk gezegd zie ik mezelf niet snel naar een andere Nederlandse club gaan. Dus: óf ik blijf bij Feyenoord, óf ik ga naar het buitenland."

Lees het complete interview met De Vrij in het nieuwe NUsport-magazine.