AMSTERDAM - Nick Driebergen beëindigt per direct zijn zwemloopbaan. De 25-jarige rugslagspecialist van NZA vindt het tijd voor nieuwe uitdagingen.

Driebergen maakte het besluit dinsdag bekend op zijn website.

''Op zaterdag 4 augustus 2012, de finale van de 4×100 meter wisselslag tijdens de Olympische Spelen van London, heb ik de laatste race van mijn zwemloopbaan gezwommen."

"Ik heb besloten om te stoppen met topzwemmen. Na vijftien jaar wedstrijdzwemmen kan ik met een tevreden gevoel een prachtige sportcarrière afsluiten en op zoek gaan naar nieuwe uitdagingen'', aldus Driebergen.

Johan Cruyff University

Driebergen won bij de Europese kampioenschappen kortebaan in 2007 zijn eerste bronzen medaille op de 4x50 meter wisselslag. Drie jaar later pakte hij brons op de 50 meter rugslag bij datzelfde toernooi. Bij de EK langebaan eindigde hij later dat jaar ook als derde op de 4x100 meter wisselslag.

De geboren Rijnsburger nam in 2008 in Peking en deze zomer in Londen deel aan de Spelen. Individueel haalde hij op de 100 en 200 rug niet de finale. Wel plaatste hij zich met zijn Amsterdamse teamgenoten voor de eindstrijd van de 4x100 wissel. In de laatste race van zijn loopbaan werd hij zevende.

De veelvoudig Nederlands kampioen rondt binnenkort zijn sportmarketingopleiding aan de Johan Cruyff University af en hoopt een leuke baan in de sport te kunnen vinden.