AMSTERDAM - Brooklyn Nets heeft het eerste gevecht met stadsrivaal New York Knicks gewonnen. In het eigen Barclays Stadion in Brooklyn werden de Knicks na verlenging met 96-89 verslagen.

Nets-sterren Deron Williams, goed voor zestien punten en veertien assists, en Brook Lopez, 22 punten en elf rebounds, bezorgden de thuisploeg de zege.

Met nog 24 seconden reguliere speeltijd op de klok stond er een gelijke stand (84-84) op het scorebord en hadden de Knicks de bal. Maar met nog enkele seconden te gaan miste Carmelo Anthony een schot dat de Knicks de zege had bezorgd.

In de buzzer miste Williams daarna de kans voor de Nets. In de verlenging trok de thuisploeg vervolgens alsnog aan het langste eind, de 35 punten van Anthony ten spijt.

De wedstrijd stond eigenlijk gepland op 1 november als openingsduel van het nieuwe stadion in Brooklyn. Door de gevolgen van storm Sandy werd de wedstrijd toen afgelast. Door de zege staat zowel Brooklyn als New York na dertien duels op negen zeges en vier nederlagen en bezetten de teams een tweede en derde plaats in de Eastern Conference achter Miami Heat.

Het duel tussen de Nets en Knicks was een historisch moment in de sportgeschiedenis van de 'Big Apple'. Voor het eerst sinds 8 september 1957 speelde een club uit Brooklyn tegen een andere club uit New York. Toen waren het de baseball-ploegen Brooklyn Dodgers en New York Giants.

San Antonio Spurs

Washington Wizards wacht na twaalf wedstrijden nog altijd op een zege. Ook tegen San Antonio Spurs werd verloren. In eigen huis konden de Wizards niet op tegen de uitermate effectieve Spurs: 118-92. Jordan Crawford was met negentien punten de meest scorende Wizard.

Het waren bij San Antonio, dat bij ruim 56 procent van zijn schoten raak mikte, ditmaal niet de sterren die uitblonken.

De Fransman Boris Diaw was topscorer bij de Spurs met zestien punten en de Braziliaan Thiago Splitter speelde een knappe allround-wedstrijd en zette vijftien punten, twaalf rebounds en zeven assists op het scorebord.

Washington is het twaalfde team in de historie van de NBA dat het seizoen begint met twaalf nederlagen op rij tegen nul zeges. De slechtste start ooit staat op naam van New Jersey Nets dat drie jaar geleden het seizoen begon met achttien verliespartijen.

Oklahoma City Thunder

De Thunder waren in eigen huis veel te sterk voor het tot nu toe verrassend spelende Charlotte Bobcats. De bezoekers hadden helemaal niets in te brengen in Oklahoma City en werden afgedroogd met 114-69. Kevin Durant was de topscorer met achttien punten terwijl Russell Westbrook twaalf punten en elf assists noteerde.

De starters kregen van coach Scott Brook slechts iets meer dan twintig minuten speeltijd. Bij rust leidden de Thunder al met maar liefst 64-24. Het was de eerste keer in de NBA sinds november 1991 dat een team bij rust een voorsprong van veertig of meer punten had.

De Bobcats raakten minder dan dertig procent van hun schoten, tegen ruim vijftig procent van de Thunder.

Oklahoma City bezet op dit moment de derde plaats in het westen, achter de Spurs en nummer één Memphis Grizzlies.

Lees alles over de Amerikaanse sporten op SportAmerika.nl