Vrijdag 7 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Michael de Leeuw RKC-Groningen

KNVB wil Marcellis twee duels schorsen, vrijspraak De Leeuw

HOOFDDORP – De KNVB heeft Dirk Marcellis een schikkingsvoorstel gedaan van drie duels schorsing waarvan één voorwaardelijk. De verdediger van AZ kreeg zondag de rode kaart tijdens het thuisduel met Feyenoord (0-2).
Door NUsport

Marcellis deelde in de slotfase van dat duel een schop uit aan tegenstander Jean-Paul Boëtius, die hem voorbij speelde. Arbiter Kevin Blom stuurde de rechtsback daarop van het veld.

AZ gaat met het schikkingsvoorstel niet akkoord, meldt de club op de eigen site. De zaak komt donderdagavond voor de tuchtcommissie.

FC Groningen kan zondag in het thuisduel met Heracles Almelo gewoon over Michael de Leeuw beschikken.

De aanvaller kreeg afgelopen weekeinde tegen RKC Waalwijk een rode kaart omdat hij Rodney Sneijder geslagen zou hebben. De aanklager betaald voetbal vond niet genoeg bewijs voor die aanklacht.

Koenders

Milano Koenders (Heracles) en Sepp de Roover (NAC) missen mogelijk allebei de eerstvolgende wedstrijd van hun club.

Koenders werd in het duel met Willem II (2-2) van het veld gestuurd omdat hij een tegenstander zou hebben geslagen. Hij kreeg een voorstel van twee duels schorsing waarvan één voorwaardelijk, maar ging daarmee niet akkoord. De zaak komt nu voor de tuchtcommissie.

De Roover bracht in de wedstrijd tegen ADO Den Haag (3-0 nederlaag) een doorgebroken speler ten val en kreeg één duel onvoorwaardelijke schorsing voorgelegd. Hij accepteerde die straf intussen.


Lees meer over:

FeyenoordAZFC Groningendirk marcellisMichael de Leeuw

Aanbevolen artikelen