Donderdag 6 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Michael Schumacher

Emotioneel afscheid Schumacher na 'moeilijkste jaren'

HOOFDDORP - Michael Schumacher nam zondag met de zevende plaats bij de Grand Prix van Brazilië afscheid van de Formule 1.
Door NUsport

De Duitser eindigde in de WK-stand op de dertiende plek met 49 punten, op ruim 230 punten van wereldkampioen en landgenoot Sebastian Vettel.

De 43-jarige Schumacher moest na afloop bekennen dat de drie seizoenen bij Mercedes na zijn terugkeer in 2010 zwaar waren.

"Het was geweldig om te voelen dat ik de laatste drie jaar zoveel steun kreeg, zeker omdat dit de moeilijkste jaren voor mij waren. Het was een fantastische tijd", sprak de routinier tegen diverse media.

Show

Schumacher vocht tijdens de race een heftige strijd uit met Kimi Raikkonen. "De mensen komen hier om een show te zien, dus dan moet je ze die geven. Ik ging er maximaal voor. Op een bepaald moment moet je wel accepteren dat er geen ruimte is en je nederlaag toegeven."

De zevenvoudig wereldkampioen beleefde een emotionele slotdag. Tijdens de groepsfoto voor de race sprongen de tranen zelfs even in de ogen van Schumacher. "Maar ik ben niet treurig hoor. Ik heb het grootste deel van de tijd genoten."

Mega

Teambaas Ross Brawn had lovende woorden over voor Schumacher. "Qua resultaat was de tweede periode van Michael in de Formule 1 niet heel speciaal, maar het was voor ons allemaal een voorrecht om met hem te werken."

"Als je met hem werkt, weet je waarom hij zo speciaal is en zeven wereldtitels heeft gewonnen. Hij zal gemist worden en we wensen hem alle goeds voor de toekomst."

Ook Norbert Haug, motorsportbaas van Mercedes, kwam superlatieven tekort om Schumacher te omschrijven. "Als coureur was Michael mega, als mens is hij nog groter." Als dank voor zijn tijd bij Mercedes kreeg Schumacher een bijzonder cadeau. Hij mocht zijn eigen bolide mee naar huis nemen.

Aanbevolen artikelen