Dinsdag 4 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Dries Mertens

Mertens maakt zich geen zorgen om PSV

EINDHOVEN - Dries Mertens ziet geen reden tot paniek bij PSV na de pijnlijke thuisnederlaag in de topper tegen Vitesse: 1-2.
Door NUsport/Charlie Bootsman

"We hebben de kansen niet afgemaakt, maar het belangrijkste is dat die er waren. Als die er niet zijn, moeten we ons pas echt zorgen maken", zei de Belg na afloop tegen NUsport.

Mertens kreeg zelf weinig grote mogelijkheden. De buitenspeler had wel gehoopt zijn positie in het assist-klassement van de eredivisie te verbeteren. Mertens gaf er al acht, eentje minder dan koploper Dusan Tadic van FC Twente.

"Dat is wel jammer. Als die goals binnen gaan, heb je weer een paar assists op je naam. Als je zelf de kansen niet afmaakt, weet je dat het aan de andere kant gevaarlijk gaat worden. We hebben gewoon pech gehad."

Opzoeken

De 25-jarige Mertens werd al in de eerste helft op een gele kaart getrakteerd en mengde zich tijdens het duel nadrukkelijk in de verbale en fysieke strijd die zich tussen PSV en Vitesse ontpopte.

"Het is logisch dat dat gebeurt in een wedstrijd als deze. Ze proberen dat bij iedereen en dat hoort erbij. Je weet dat ze een goede ploeg hebben en dat er spelers rondlopen die dat soort dingen opzoeken. Dat hebben ze gedaan."

De topclubs in de eredivisie moeten volgens Mertens het hele seizoen serieus rekening gaan houden met Vitesse. "Als je Ajax uit en PSV uit wint, kun je toch zeggen dat je een sterke ploeg hebt."


Lees meer over:

PSVDries Mertens

Aanbevolen artikelen