Vrijdag 30 september 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Rafael Benitez

Benitez hoopt Chelsea-fans te overtuigen

HOOFDDORP - Rafael Benitez, die woensdag Roberto Di Matteo opvolgde als manager van Chelsea, hoopt goede resultaten te halen om de supporters te overtuigen.
Door NUsport

Dat zei hij op de website van de UEFA na het 0-0 gelijkspel van zijn team tegen Manchester City. Veel supporters van Chelsea lieten vanaf de tribune blijken niet gelukkig te zijn met de komst van Benitez, die een verleden als manager van Liverpool heeft.

"Ik hoop dat te veranderen. Hoe? Door hard te werken, mijn best te doen en wedstrijden te winnen", aldus de Spanjaard. "De fans zijn één met het team en hopelijk ook met mij in de komende wedstrijden."

De 52-jarige coach prijst Chelsea-eigenaar Roman Abramovich, met wie hij zondag direct na afloop van de wedstrijd sprak. "Hij is net als ik", zei Benitez. "Hij weet dat we moeten winnen, willen winnen, en daar blijven we voor werken."

Torres

Benitez ging ook nog in op de situatie rond zijn landgenoot Fernando Torres, die hij nog kent uit zijn tijd bij Liverpool. De spits komt op Stamford Bridge maar moeilijk tot scoren. "Je zag dat hij erg zijn best deed. Het team moet Fernando helpen en meer kansen creëeren, dan zal hij scoren."

"Je kunt niet van een spits verwachten dat hij in zijn eentje scoort", aldus Benitez. "We moeten dus meer en betere mogelijkheden voor hem creëeren met de spelers die we hebben."

Chelsea staat momenteel vierde in de Premier League met vijf punten achterstand op koploper Manchester United. Komende woensdag krijgen de 'Blues' thuis tegen Fulham de kans om na vier wedstrijden zonder zege weer eens te winnen.


Lees meer over:

ChelseaFernando TorresRafael Benitez

Aanbevolen artikelen