HOOFDDORP - Teambaas Stefano Domenicali van Ferrari vindt dat Fernando Alonso, en niet Sebastian Vettel, het had verdiend om zich te kronen tot wereldkampioen in de Formule 1.

De Spanjaard van Ferrari had zondag niets aan zijn tweede plaats in de Braziliaanse Grand Prix. Hoewel Vettel na een spin in de eerste ronde achteraan het veld belandde, legde de Duitser beslag op de zesde positie, goed voor zijn derde titel in successie.

"We zijn trots op Fernando, maar ook erg teleurgesteld. Degene die de titel echt had verdiend was Alonso", zei Domenicali tegen Autosport na de race op Interlagos.

"Het is heel erg jammer om met een verschil van drie punten als tweede te eindigen, na zo’n lang seizoen, waarin we van begin tot eind hebben geknokt voor de eerste plek."

Volgens Domenicali heeft Alonso de titel zondag niet verloren. "Hij viel uit in België en Japan, eigenlijk had hij dus maar achttien races om punten te scoren."

De teambaas was vol goede hoop na het rampzalige begin van Vettel. "Soms heb je het gevoel dat iets is voorbestemd. Na de eerste ronde hadden we zoiets van: 'wow'. Het mocht niet zo zijn. We zullen volgend jaar harder moeten werken."

Lees alles over de ontknoping in de Formule 1 op NUsport