HOOFDDORP - Rajon Rondo leidde Boston Celtics afgelopen nacht naar een 116-110 winst in de verlenging in het NBA-duel met Orlando Magic. 

De point guard had zestien assists, vijftien punten en kwam één rebound tekort voor een triple double

Naast Rondo deden Kevin Garnett en Paul Pierce een flinke duit in het zakje. 'KG' had 24 punten en tien rebounds en Pierce had 23 punten. Lang hadden de Celtics een comfortabele voorsprong, maar ze verspeelden die in het vierde kwart.

In de verlenging verzekerden de Celtics zich alsnog van de overwinning. Bij de Magic had J.J. Redick 21 en Jameer Nelson twintig punten.

Door de overwinning hebben de Celtics nu acht wedstrijden gewonnen en zes verloren. De Magic staat dit seizoen 5-8.

Overtime

San Antonio Spurs had zelfs twee overtimes nodig om Toronto Raptors met 111-106 te verslaan. Grote man bij de Spurs was Tony Parker, die zes van zijn 32 punten in de tweede overtime scoorde om zo de winst en de koppositie in de Western Conference te verzekeren.

De Spurs staan nu 11-3 dit seizoen. De Raptors doen het met 3-11 een stuk slechter.

New York Knicks revancheerde zich voor het verlies tegen Dallas Mavericks en Houston Rockets door Detroit Pistons met 121-100 simpel opzij te zetten.

Carmelo Anthony had 29 punten in slechts 32 minuten speeltijd. De Knicks staan nu 9-3 in dit seizoen en 5-0 in het eigen Madison Square Garden.

Nets

Brooklyn Nets had 28 punten in het vierde kwart nodig om te voorkomen dat het thuis van Portland Trail Blazers zou verliezen: 98-85.

De Nets begonnen slordig aan de wedstrijd en kwamen pas op het einde echt op stoom. Deron Williams had vijftien punten en twaalf assists voor de Nets, die het komende nacht voor het eerst sinds de verhuizing naar Brooklyn op zullen nemen tegen de Knicks.

Lees alles over Amerikaanse sporten op SportAmerika.nl