ENSCHEDE - FC Twente heeft zondag verzuimd om in de eredivisie op gelijke hoogte te komen met PSV. De Tukkers speelden voor eigen publiek met 2-2 gelijk tegen PEC Zwolle en lieten na optimaal te profiteren van de nederlaag van PSV tegen Vitesse.

In het eerste deel slaagde FC Twente er niet in een fatsoenlijke kans uit te spelen. Dusan Tadic schoot weliswaar op de lat, maar dat deed hij uit een vrije trap. Het voorval in de zevende minuut was lange tijd het enige hoogtepunt. PEC vond het wel best en wachtte voornamelijk af.

Er lukte vrijwel niets bij de thuisformatie van coach Steve McClaren. Er was geen tempo, de verrassing ontbrak, de wil om te winnen niet zichtbaar.

Kennelijk had de nederlaag van koploper PSV eerder op de middag niet voor extra inspiratie gezorgd. De spelers bewogen nauwelijks, vrijwel niemand was aanspeelbaar.

Fer

Leroy Fer was terug als basisspeler, maar ook dat hielp vooralsnog niet veel. Na twee maanden inactiviteit wegens een operatie aan de knie is hij nog niet de speler die bij het begin van het seizoen uitgroeide tot international.

Achterin debuteerde Tim Breukers in de startopstelling in de eredivisie voor zijn nieuwe club. Daardoor stonden er, met verder Wout Brama, twee Tukkers in het veld bij FC Twente.

De tweede helft begon met de broodnodige opsteker voor FC Twente. Edwin Gyasi brak door na een fraaie pass van Breuker en werd pootje gehaakt door Joey van den Berg. Van elf meter scoorde vervolgens Tadic de 1-0.

Avdic

FC Twente kon de weelde niet dragen. PEC ging aandringen en kreeg binnen enkele minuten drie kansen. Daarvan werd er een benut door Denni Avdic. Hij schoot van dichtbij raak, nadat doelman Sander Boschker eerst nog redding bracht bij een inzet van Joost Broerse.

Met Dmitri Bulykin als extra aanspeelpunt voorin probeerde FC Twente in het laatste half uur wat meer druk te zetten. PEC echter kreeg meer ruimte en had via Ronnie Reniers zelfs de kans op voorsprong te komen. Boschker voorkwam dat. Voor FC Twente kreeg de jonge (17) invaller Tom Hölscher een kans, maar hij schoot naast.

Van den Berg leek Zwolle vlak voor het eindsignaal aan de winst te helpen, 1-2. Luc Castaignos voorkwam met een treffer in blessuretijd deze afgang voor de thuisclub.