EINDHOVEN - Vitesse heeft PSV zondag de derde competitienederlaag van het seizoen toegebracht. De ploeg van voormalig PSV-trainer Fred Rutten won in een aantrekkelijk duel met 2-1. Wilfried Bony was de matchwinner.

PSV had tot de confrontatie met Vitesse twaalf thuiswedstrijden op rij gewonnen en de Arnhemmers waren dit seizoen in uitwedstrijden nog ongeslagen.

Timothy Derijck bezorgde PSV een droomstart door al na vijf minuten de score te openen. Vitesse knokte zich al snel terug in de wedstrijd.

Jonathan Reis schoot na een kwartier spelen de gelijkmaker achter Boy Waterman. De oud PSV’er scoorde uit een vrije trap die door de muur ging. Beide ploegen zochten de aanval in de aantrekkelijke eerste helft, maar ondanks diverse mogelijkheden werd er niet meer gescoord.

Na rust kreeg Georginio Wijnaldum een grote kans om PSV weer op voorsprong te zetten. De middenvelder kwam in kansrijke positie na balverlies van Guram Kashia, maar schoot hoog over.

Bony

Ook Vitesse bleef gevaarlijk en Wilfried Bony kreeg op aangeven van Renato Ibarra de kans om de Arnhemmers naar 2-1 te schieten. De Ivoriaanse topscorer van de eredivisie mikte echter te hoog.

Even later was de spits wel trefzeker. Reis kopte een mooie pass van Janssen goed terug op Bony en van dichtbij verschalkte hij Waterman. PSV zette in de slotfase wel aan en Kevin Strootman kon zijn ploeg op gelijke hoogte schieten, maar de middenvelder vond Piet Velthuizen op zijn weg.

PSV verspeelde voor het eerst in acht wedstrijden weer eens punten in de eredivisie.

Door de zege verkleint Vitesse het gat op de ranglijst met PSV tot twee punten. FC Twente kan op gelijke hoogte komen met de Eindhovenaren als het later op zondag wint van PEC Zwolle.