HOOFDDORP - Fernando Alonso weet dat er zondag 'iets geks' moet gebeuren wil hij bij de Grand Prix van Brazilië de wereldtitel in de Formule 1 afpakken van Sebastian Vettel.

De Duitser van Red Bull Racing heeft dertien punten voorsprong en zal in de laatste race van het seizoen drie plaatsen voor Alonso starten. De Spanjaard weet dat hij op het podium moet finishen om nog enige kans te hebben op de titel.

"We hopen op een chaotische race, waar er veel dingen gebeuren, wellicht door de regen", zei de Ferrari-coureur na de kwalificatie, waarin hij als achtste eindigde. Door een straf voor Pastor Maldonado zal Alonso als zevende mogen starten.

De weersvoorspellingen zeggen dat er de hele dag kans is op regen op het circuit van Interlagos. Alonso ziet het hemelwater graag komen.

"Droog is de auto niet zo goed als die van Red Bull. In natte omstandigheden presteert de auto beter en zijn we iets comfortabeler. Maar goed, we zien het wel morgen. De laatste keer dat het regende tijdens een race was vier maanden geleden."

Massa

Bij de vorige Grand Prix in Austin (VS) haalde Ferrari een trucje uit door aan de auto van Felipe Massa te sleutelen tussen de kwalificatie en de race. Hierdoor moest de Braziliaan vijf plaatsen naar achter en schoof Alonso een plekje op.

Dat zal in Brazilië niet gebeuren, verzekerde de tweevoudig wereldkampioen, ondanks dat Massa met een vijfde plaats weer beter was in de kwalificatie dan Alonso. "We starten nu achter elkaar, dus hopelijk gaan we samen naar de eerste plaatsen in de eerste ronde."

Trots

De 31-jarige coureur haalde wat druk van de ketel door te stellen dat hij sowieso blij was met zijn prestaties van dit jaar.

"We hebben een auto waarmee we de laatste weken steeds achtste zijn in de kwalificaties en toch doen we volop mee voor de wereldtitel. Dat is niet normaal en dat vervult me met trots."