HOOFDDORP - De basketballers van de Oklahoma City Thunder waren zaterdag na een verlenging met 116-109 te sterk voor Philadelphia 76ers. Kevin Durant scoorde 37 punten voor de verliezend finalist van afgelopen seizoen die nu negen van de laatste elf wedstrijden heeft gewonnen.

De ploeg van coach Scott Brooks maakte het op bezoek in Philadelphia zich onnodig lastig. Ze miste de laatste zeven schoten van het vierde kwart en lieten zo de Sixers terug komen in de wedstrijd. De Thunder stelde in de verlenging orde op zaken.

“We maakten in de slotfase niet de schoten”, aldus Brooks. “Maar het was goed om te zien dat de spelers vertrouwen in elkaar hadden en bleven samenwerken.” Russel Westbrook scoorde dertig punten voor Oklahoma en deelde daarnaast negen assists uit.

Thaddeus Young was met 29 punten en vijftien rebounds de grote man bij de Sixers die voor de aanvang van het duel opnieuw slechts nieuws kregen te horen over de blessure van Andrew Bynum.

Het herstel van Bynum’s knieblessure loopt niet voorspoedig en het team heeft zelfs bekend gemaakt dat de center er voor onbepaalde tijd uit is.

Heat

Ray Allen scoorde vijftien van zijn zeventien punten in het vierde kwart en Miami Heat was in eigen huis met 110-108 te sterk voor Cleveland Cavaliers. De titelverdediger keek met nog twee minuten te gaan in de wedstrijd nog tegen een achterstand aan van zeven punten.

LeBron James, dertig punten, leidde een 9-0 run in en wist Allen met nog achttien seconden te gaan te vinden voor de driepunter. Chris Bosh was goed voor 23 punten en Dwayne Wade eindigde de wedstrijd met achttien punten.

Lakers

Los Angeles Lakers heeft de eerst uitoverwinning van het seizoen te pakken. De ploeg van coach Mike D’Antoni was in Dallas met 115-89 veel te sterk voor de Mavericks. De Lakers begonnen sterk aan de wedstrijd en namen na het eerste kwart al een voorsprong van dertien punten.

Deze keer was het niet alleen Kobe Bryant die zich met scoren bemoeide. Metta World Peace en Antawn Jamison vergezelde Bryant met beide negentien punten.

Bobcats

Het duel tussen Charlotte Bobcats en Washington Wizards had maar liefst twee verlengingen nodig om een winnaar te bepalen. De Bobcats waren uiteindelijk met 108-106 te sterk en boekten daarmee hun zevende overwinning van het seizoen.

Een jaar geleden had de ploeg van eigenaar Michael Jordan 66 wedstrijden nodig om tot zeven overwinningen te komen. Washington heeft dit seizoen de rol van Charlotte overgenomen. De ploeg uit de hoofdstad van Amerika wacht na elf wedstrijd nog altijd op de eerste overwinning.