MILAAN - Wesley Sneijder komt alleen nog in actie voor Internazionale als hij akkoord gaat met een verlaagde aanbieding voor een nieuw contract.

Dat bevestigt technisch directeur Marco Branca zaterdag op de website van zijn club.

''We geven hem even rustig tijd om na te denken'', stelt Branca. ''Onze trainer staat achter onze beslissing."

"Hij benut de mogelijkheid om andere spelers aan het werk te zien. We hebben te maken met een situatie die in het verleden gecreëerd is.''

Internazionale trakteerde Sneijder in 2011 op een verbeterd vierjarig contract, dat hem de best verdienende voetballer van Nederland maakte.

De club wilde de spelmaker belonen voor een fantastisch seizoen met winst van de Champions League, landstitel en nationale beker.

Internazionale heeft in de huidige financiële situatie moeite met het salaris van Sneijder gekregen. De club hoopt dat de 28-jarige middenvelder bereid is om met een lager loon genoegen te nemen.

Als de aanvoerder van het Nederlands elftal dat niet van plan is, dan lijkt een transfer in de winterstop de beste oplossing voor beide partijen.

Spierblessure

Het is voor de eerste keer dat Internazionale toegeeft dat Sneijder de afgelopen weken ontbreekt omdat hij niet akkoord is met een verlaagde aanbieding.

De geboren Utrechter is al weken hersteld van een spierblessure. Toch werd hij maar niet opgenomen in de selectie van de club uit Milaan.