HOOFDDORP - FC Twente kan zondag tegen PEC Zwolle nog geen beroep doen op Nacer Chadli. De Belg heeft nog te veel last van een enkelblessure.

Dat melden de Tukkers op de website. Robbert Schilder is wel fit genoeg om aan het uitduel met de nummer veertien van de eredivisie te beginnen.

De middenvelder ontbrak donderdag tegen Hannover 96 in de Europa League nog met een knieblessure.

Felipe Gutiérrez liep in dat duel een knieblessure op en moet de thuiswedstrijd tegen PEC aan zich voorbij laten gaan. De Chileense middenvelder heeft zaterdag zelfs een operatie aan zijn buitenmeniscus ondergaan en zal enige tijd ontbreken bij de nummer twee van de eredivisie.

Gutiérrez is al de derde speler uit de selectie van trainer Steve McClaren die dit seizoen aan zijn meniscus is geopereerd. Leroy Fer en Dmitri Boelikin gingen hem voor; zij stonden beiden daardoor zo'n twee maanden aan de kant.

Pelupessy

Roberto Rosales is geschorst voor de ontmoeting in de Grolsch Veste. Tim Breukers zal hem rechts achterin waarschijnlijk vervangen. De geblesseerden Nikolai Michailov en Denny Landzaat zijn er eveneens niet bij.

Door de vele afwezigen is er in de selectie van coach Steve McClaren plaats voor de jongelingen Tim Hölscher en Filip Bednarek. Joey Pelupessy, die in de Europa League debuteerde tegen Hannover, is wederom van de partij.