HOOFDDORP - Harry Redknapp is de nieuwe trainer van Queens Park Rangers. De coach heeft bij de Londense club een tweeënhalfjarig contract ondertekend.

Dat maakt QPR zaterdag bekend op de website. Redknapp werd ondanks een vierde plaats na vorig seizoen ontslagen door Tottenham Hotspur.

QPR ontsloeg vrijdag Mark Hughes en opende daarna de onderhandelingen met Redknapp. ''Ik kijk er naar uit om deze uitdaging aan te gaan'', zei de coach al.

Het ambitieuze QPR wacht na twaalf wedstrijden nog altijd op de eerste zege in de Premier League. Redknapp staat voor de zware taak om de club uit Londen, die slechts vier punten heeft, uit de degradatiezone te leiden.

''Als ik daarin kan slagen, ben ik de gelukkigste man op aarde'', aldus Redknapp. ''QPR heeft goede voetballers; aan mij de taak daar een team van te maken dat wedstrijden kan winnen.''

Trappelen

Redknapp zit zaterdagmiddag nog wel op de tribune van Old Trafford als QPR het opneemt tegen Manchester United. De Engelsman was lang in beeld bij de nationale ploeg als opvolger van Fabio Capello, maar de Engelse bond koos uiteindelijk voor Roy Hodgson.

De gelouterde coach verkoos het aanbod van QPR boven de mogelijkheid om bondscoach van Oekraïne te worden.

''Het is duidelijk dat deze selectie heel veel talent heeft, maar op de een of andere manier komt dat er nog niet uit. Ik sta te trappelen om hier te beginnen en de resultaten te halen die we nodig hebben.''