WHISTLER - Willy Kanis heeft haar debuut in de bobslee van Esmé Kamphuis opgeluisterd met een knap resultaat.

Het Nederlandse duo eindigde vrijdag (plaatselijke) bij de wereldbekerwedstrijden op de olympische baan van Whistler maar net naast het podium: vierde, op 0,07 seconde van het brons.

''Trots op het hele team! En een geweldig debuut van Willy Kanis'', twitterde Kamphuis.

Kamphuis behaalde vorige week in Park City al een olympische nominatie door met remster Judith Vis als zevende te eindigen.

Voormalig baanwielrenster Kanis zou op die Amerikaanse baan eigenlijk al debuteren in de bobslee, maar was toen niet fit genoeg.

Van Calker

Kamphuis en Kanis gaven vrijdag in Whistler na twee manches 0,89 seconde toe op de Canadese winnaressen Kaillie Humphries en Chelsea Valois, die voor de derde keer dit seizoen oppermachtig waren.

Het Zwitserse duo Fabienne Meyer/Elisabeth Graf eindigde op 0,69 als tweede, het brons ging naar Sandra Kiriasis en Berit Wiacker uit Duitsland.

Edwin van Calker (hamstringblessure) en Ivo de Bruin (hersenschudding) hebben zich afgemeld voor de wedstrijden in Whistler. In de tweemansbob ging de zege naar de Amerikaan Steven Holcomb met remmer Steven Langton. Ook voor Holcomb was het zijn derde zege in drie wedstrijden.