LONDEN - Boudewijn Zenden noemt het een buitenkans dat hij assistent wordt van trainer Rafael Benitez bij de Engelse topclub Chelsea.

''Als deze club je vraagt, betekent dat wel wat hoor. Chelsea is een superclub'', zegt de Limburgse oud-international vrijdag in AD Sportwereld.

''Dit is een ongelooflijke kans om op het allerhoogste niveau aan het trainersvak te ruiken. Als Benitez zich zo lovend over je uitspreekt en je deze mogelijkheid biedt, kun je niet anders dan ontzettend trots zijn'', liet hij optekenen in De Telegraaf.

Benitez volgde deze week de ontslagen Roberto di Matteo op als hoofdtrainer van Chelsea. Zenden kent de Spanjaard uit zijn periode dat hij bij Liverpool voetbalde en de twee hielden altijd contact.

''Ik kan niet zeggen dat ik altijd coach heb willen worden, maar vooral aan het einde van mijn carrière heeft het me wel heel erg beziggehouden. Bij mijn clubs was ik vaak verlengstuk van de trainer.''

Trainingsveld

De rol van de 54-voudig international, die van 2001 tot medio 2003 ook voor Chelsea speelde, komt vooral op het trainingsveld te liggen.

''Ik ken de club, de spelers en spreek zes talen. Mijn taak is tijdens de partijvormen goed de doelstelling over te brengen.''