EINDHOVEN - PSV is uitgeschakeld in de Europa League. De Eindhovenaren verloren donderdag in eigen stadion met 2-1 van Dnjepr Dnjepropetrovsk.

Omdat Napoli in de 94e minuut met 2-1 won bij AIK, zijn de Brabanders uitgeschakeld. Met vier punten kan PSV de Oekraïners, die twaalf punten hebben, en de Italianen met negen punten niet meer inhalen.

Het contrast tussen het PSV van de afgelopen weken en het PSV van donderdag groot. In de competitie jagen de Eindhovenaren hun tegenstanders over het hele veld op, maar tegen Dnjepr was die passie en strijd ver te zoeken.

Het slappe optreden resulteerde in veel balverlies, verkeerde keuzes en defensieve fouten. Alleen de eerste twintig minuten leek het ergens op bij PSV.

Konoplijanka

In die fase had de koploper van de eredivisie ook de leiding genomen via Georginio Wijnaldum, die de bal in één beweging langs de Oekraïense doelman schoot na een vlotte aanval via Jeremain Lens en Atiba Hutchinson.

Daarna viel PSV ver terug. Een reeks van foutjes achterin leidde in de 24e minuut tot de 1-1. Orlando Engelaar en Stanislav Manolev lieten Ivan Strinic ontsnappen en diens schot werd door Jevjen Seleznijov in het doel gegleden. De aanvaller had zich in een sprintduel voor Wilfred Bouma gewurmd.

Na rust wekte PSV soms de indruk dat het graag al voor de winterstop afscheid wilde nemen van de Europa League. Een kwartier voor tijd kreeg Jevjen Konoplijanka alle ruimte om de bal van 25 meter achter Boy Waterman te schieten: 1-2.

Edinson Cavani was bij Napoli vanaf elf meter de maker van het winnende doelpunt. Even eerder had zijn ploeggenoot Salvatore Aronica de rode kaart gekregen. De Italianen kwamen voor rust door Blerim Dzemaili op voorsprong. Helgi Danielsson maakte gelijk.

Lees alles over de Europa League op NUsport