Vettel past ervoor om behoudend te rijden in slotrace

AMSTERDAM – Sebastian Vettel heeft zondag in de laatste Grand Prix van het Formule 1-seizoen aan een vierde plaats genoeg om zijn derde wereldtitel op rij te pakken. De 25-jarige Duitser past er niettemin voor om behoudend te gaan rijden in Brazilië.

“Ik ga voor het maximale resultaat. Als er kans is om de de GP te winnen, dan zal ik dat niet nalaten”, zegt Vettel tegen Bild.

Fernando Alonso staat dertien punten achter op de WK-leider van Red Bull Racing.

Indien de Spanjaard de race niet wint, volstaat voor Vettel om zijn titel te prolongeren zelfs een lagere klassering dan de vierde. “Maar we kijken alleen naar onszelf, al het andere ligt niet in onze handen.”

Alonso zou kunnen profiteren van eventuele technische problemen bij Vettel. Om dat te voorkomen heeft Red Bull de dynamo van de wagen van Vettel deze week vervangen.

De dynamo was er de reden van dat zijn teamgenoot Mark Webber uitviel in de afgelopen GP. Daar vreest Vettel niet voor. “Ik maak me geen zorgen, zie de race van zondag met optimisme tegemoet.”

Stefano Domenicali, bij Ferrari de teambaas van Alonso, stelt dat zijn renstal niets te verliezen heeft. “We moeten perfect samenwerken en onze kans grijpen wanneer die zich voordoet. Het is niet te voorspellen hoe de race zal verlopen."

NUwerk

Tip de redactie