Lens wil na dit seizoen vertrekken bij PSV

HOOFDDORP - Jeremain Lens verwacht niet dat hij na afloop van het lopende seizoen nog voor PSV speelt. "Dan ben ik 25 jaar en moet de transfer er van komen."

De aanvaller arriveerde medio 2010 in Eindhoven en groeide deze voetbaljaargang onder trainer Dick Advocaat uit tot een onbetwiste basisspeler in de voorhoede van de Brabanders.

"Het liefst neem ik bij PSV afscheid met de titel, maar als dat niet gebeurt, is dat voor mij geen reden nog langer te blijven. Op dit punt in mijn loopbaan staat mijn persoonlijke ontwikkeling voorop", stelt Lens in gesprek met het voetbalmagazine ELF.

Waar zijn toekomst ligt, weet de geboren Amsterdammer nog niet. "Een echte voorkeur voor een competitie heb ik niet. Maar qua speelstijl passen Engeland en Duitsland het best bij me."

Nieuwe stap

Lens, die zijn doorbraak in het betaalde voetbal bij AZ beleefde, heeft het gevoel dat hij toe is aan een nieuwe stap in zijn carrière. "Eigenlijk had ik nu al een WK of EK meegemaakt willen hebben en in het buitenland willen spelen."

"Maar daarvoor had ik vorig jaar de juiste vorm niet. Nu ben ik wel goed bezig en trek ik mijn goede spel bij PSV ook in Oranje door. Dat maakt me heel trots."

De voormalige jeugdspeler van Ajax en Omniworld beseft dat hij op een punt is beland waar hij zich verder moet ontwikkelen als voetballer. "Ik ben nu waar ik altijd naartoe heb gewerkt. Ik had alleen gehoopt er eerder te zijn."

Lees meer over:

NUwerk

Tip de redactie