PSV en FC Twente vechten voor laatste kans in Europa League

EINDHOVEN - PSV en FC Twente vechten donderdagavond voor hun laatste kans op overwintering in de Europa League. Beide clubs moeten winnen om in de race te blijven voor een plek bij de laatste 32, maar zijn daarbij ook afhankelijk van de concurrenten.

PSV neemt het in Eindhoven (aftrap 21.05 uur) op tegen Dnjepr Dnjepropetrovsk, FC Twente gaat op bezoek bij het al geplaatste Hannover 96 (19.00 uur).

Trainer Dick Advocaat van PSV mist tegen de club uit Oekraïne vier belangrijke krachten: Mark van Bommel, Kevin Strootman, Luciano Narsingh en Jetro Willems. Ola Toivonen en Erik Pieters zijn al langer geblesseerd.

De koploper van de eredivisie staat na vier wedstrijden op de laatste plaats in groep F met vier punten, evenveel als AIK dat Napoli (zes punten) ontvangt. Dnjepr is met negen punten al vrijwel zeker van een vervolg in de Europa League.

FC Twente moet de laatste twee wedstrijden, tegen Hannover en Helsingborgs IF, winnen om nog door te kunnen gaan. Concurrent Levante mag dan niet meer dan een punt pakken.

Lees meer over:
Tip de redactie