Arsenal en Schalke naar knockoutfase

RIJSWIJK - Schalke 04 en Arsenal hebben zich woensdag door zeges geplaatst voor de knockoutfase van de Champions League.

Arsenal rekende in het eigen Emirates Stadium af met Montpellier: 2-0.

Jack Wilshere en Lukas Podolski schoten raak in de tweede helft. De Fransman Olivier Giroud, vorig seizoen nog onder contract bij Montpellier, was beide keren de aangever.

Trainer Huub Stevens wachtte in Gelsenkirchen lang op de verlossende treffer tegen Olympiakos, dat ook nog alle kans had op overwintering op dit Europese podium.

Klaas-Jan Huntelaar kreeg voor rust een goede mogelijkheid, maar schoot naast. Lewis Holtby knalde van afstand tegen de lat. Een kwartier voor tijd had Christan Fuchs wel succes van buiten de zestien: 1-0. Ibrahim Afellay ontbrak door een blessure.

Schalke blijft hierdoor eerste in groep B, met één punt voorsprong op Arsenal. Beide ploegen kunnen echter niet meer ingehaald worden door de nummer drie Olympiakos, dat al wel zeker is van een plek in de Europa League.

Paris Saint-Germain

Paris Saint-Germain is in groep A FC Porto gevolgd naar de achtste finales van de Champions League.

Zlatan Ibrahimovic en de zijnen versloegen Dinamo Kiev in Oekraïne met 2-0. De Zweed scoorde voor de verandering eens niet. De Argentijn Ezequiel Lavezzi nam de honneurs waar, de aanvaller scoorde vlak voor en vlak na rust. Gregory van der Wiel speelde de hele wedstrijd.

Porto plezierde vooral de penningmeester door de ongeslagen status te behouden tegen Dinamo Zagreb, de zwakke broer in de poule: 3-0.

De Portugezen lieten het bij goals van Lucho González, João Moutinho en Silvestre Varela. Die betekenden de vijfde nederlaag voor de Kroaten op rij.

Bekijk de samenvatting van Schalke 04 - Olympiakos

NUwerk

Tip de redactie