Chelsea stelt Benitez aan als trainer

LONDEN - Rafael Benitez is de nieuwe trainer van Chelsea. De Spanjaard is de opvolger van de ontslagen Roberto di Matteo.

De Londense club bevestigt de aanstelling op de officiële website. Benitez zal in eerste instantie tot het einde van het seizoen op de bank plaats nemen.

De 52-jarige Benitez moet Di Matteo opvolgen, die eerder op woensdag aan de kant werd gezet door Chelsea. Het ontslag kwam een dag na de ruime nederlaag tegen Juventus in de Champions League (3-0).

De club is van mening dat Benitez een manager is met veel ervaring op het hoogste niveau en iemand die onmiddellijk kan helpen om de doelstellingen te bereiken.

Liverpool

Benitez is geen onbekende in Engeland. Hij was eerder zes jaar coach van Liverpool. Met die club won hij onder meer de Champions League. Ook was hij trainer van Valencia en Internazionale. Hij maakt donderdagochtend voor het eerst kennis met de spelersgroep.

Benitez is al de negende trainer van Chelsea sinds de Rus Roman Abramovitsj de club in 2003 kocht. Behalve Di Matteo gingen Claudio Ranieri, José Mourinho, Avram Grant, Luiz Felipe Scolari, Guus Hiddink, Carlo Ancelotti en André Villas-Boas hem voor.

Lees meer over:

NUwerk

Tip de redactie