Ajax start tegen Dortmund met Lukoki en Enoh

AMSTERDAM - Ajax begint woensdagavond om 20.45 uur met Jody Lukoki en Eyong Enoh aan het thuisduel met Borussia Dortmund in de Champions League.

Lukoki krijgt in de volle Arena een kans als rechtsbuiten, zodat Derk Boerrigter weer op zijn vertrouwde positie op de linkerflank kan spelen. Viktor Fischer begint hierdoor op de bank.

Met Lukoki kiest trainer Frank de Boer voor diepgang in het spel van Ajax. ''Als je met Christian Eriksen in de spits speelt, moet je wel diepgang hebben'', betoogde De Boer kort voor de aftrap.

''Viktor Fischer komt veel in de bal, dan zouden we niet veel voor de goal komen. We moet wel diepgang hebben en dat hebben we nu met Lukoki en Boerrigter.''

Controleurs

De fysiek sterke Enoh heeft op het middenveld de voorkeur gekregen boven Lasse Schöne. Hierdoor staan er twee 'controleurs' in de basis, met ook Christian Poulsen.

De Boer: ''Dortmund heeft twee heel creatieve mensen die het spel proberen te maken, Gündogan en Götze. Daar heb ik twee spelers op gezet, die hen zo min mogelijk in het spel moeten laten komen."

"De jongens zijn gretig, maar ook wel gespannen natuurlijk. Het gaat er om hoe ze met die spanning omgaan en of ze dat kunnen omzetten in nog betere kwaliteit. Ik denk van wel.''

Kehl

Bij Borussia Dortmund ontbreekt toch Sebastian Kehl. Trainer Jürgen Klopp dacht dinsdag nog dat zijn aanvoerder voldoende hersteld was van een knieblessure om te kunnen beginnen.

Opstelling Ajax: Vermeer; Van Rhijn, Alderweireld, Moisander en Blind; Enoh, De Jong en Poulsen; Lukoki, Eriksen en Boerrigter.

Borussia Dortmund: Weidenfeller; Piszczek, Subotic, Hummels en Schmelzer; Bender en Gündogan; Götze, Reus en Grosskreutz; Lewandowski.

Tip de redactie