Klopp neemt geen genoegen met gelijkspel tegen Ajax

HOOFDDORP - Trainer Jürgen Klopp verwacht een moeilijke wedstrijd als hij woensdag met Borussia Dortmund in de Champions League op bezoek gaat bij Ajax.

"We zijn ons er van bewust dat het zwaar gaat worden", blikt hij vooruit op de website van de UEFA. "In de eerste wedstrijd tegen Ajax hebben we gezien hoe sterk ze zijn."

Klopp wil in Amsterdam uitgaan van eigen kracht. "We zullen proberen om aanvallend te voetballen en ons eigen spel te spelen. We nemen geen genoegen met een gelijkspel."

Ajax-trainer Frank de Boer kan rekenen op complimenten van de Dortmund-coach. "Ik bewonder hem hoe hij als voetballer was, maar zeker ook als trainer. Hij heeft Ajax naar een hoger niveau getild nadat de club in een moeilijke periode zat."

"Ajax en wij zullen moeten laten zien dat verrassingen in deze groep mogelijk zijn en dat de eindstand misschien anders zal zijn dan veel mensen van tevoren verwachtten", besluit Klopp.

Dortmund leidt in groep D met acht punten, gevolgd door Real Madrid (zeven), Ajax (vier) en Manchester City (twee). De Duitsers hebben aan een punt voldoende voor een plaats in de achtste finales van het meest prestigieuze toernooi voor Europese clubteams.

Tip de redactie