FC Utrecht weer diep in rode cijfers

UTRECHT - FC Utrecht heeft het afgelopen seizoen 2011/2012 een verlies van 4,3 miljoen euro geleden. Dat blijkt uit het jaarverslag dat de club woensdag presenteerde.

Ook het seizoen daarvoor leed de club een flink verlies (9,2 miljoen euro).

Algemeen directeur Wilco van Schaik van FC Utrecht noemt op de clubsite het resultaat, ondanks een verbetering ten opzichte van vorig jaar, teleurstellend.

''Maar het komt niet onverwacht. Ondanks het feit dat delen van de transferinkomsten van verkochte spelers in dit boekjaar zijn geboekt, wist FC Utrecht de inkomsten niet dermate te verhogen dat sprake is van zwarte cijfers. Het beleid moet nu geheel op de schop.''

Utrecht verkocht in het vorig boekjaar onder anderen Kevin Strootman, Dries Mertens en Michel Vorm voor aanzienlijke bedragen. Die verkopen hebben het leed nog enigszins kunnen verzachten.

Europees voetbal

De netto omzet van de club daalde van 19,5 miljoen euro naar 13,1 miljoen euro. Dat kwam mede door het mislopen van Europees voetbal en het vertrek van hoofdsponsor Phanos.

Wel wist Utrecht de personeelskosten en overige bedrijfskosten met respectievelijk 1,5 miljoen euro en 3,3 miljoen euro te laten dalen.

Lees meer over:
Tip de redactie