Chelsea hoopt Drogba te huren van Shanghai Shenhua

AMSTERDAM - Chelsea hoopt toestemming te krijgen van de FIFA om Didier Drogba zo snel mogelijk op huurbasis over te nemen van Shanghai Shenhua.

De 34-jarige spits gaf eerder al aan in december bij een andere club wedstrijdritme op te willen doen nu het seizoen in China erop zit. Omdat de transfermarkt is gesloten, heeft hij toestemming nodig van de FIFA.

Chelsea wil Drogba maar wat graag tijdelijk terughalen naar Stamford Bridge en heeft daarvoor inmiddels al aangeklopt bij de FIFA. "We hebben het verzoek in beraad", zo bevestigde een woordvoerder namens de bond tegenover The Guardian.

Drogba wil door tijdelijk elders aan de slag te gaan in topvorm verschijnen op de Afrika Cup, die 19 januari begint in Zuid-Afrika. Als de FIFA niet instemt met het verzoek, moet Drogba tot 1 januari geduld hebben voor hij eventueel in actie kan komen voor een andere club.

De sterke spits vertrok afgelopen zomer naar Shanghai, nadat hij met Chelsea de Champions League had gewonnen. In de finale tegen Bayern München zorgde hij voor de gelijkmaker en benutte hij de beslissende strafschop in de penaltyserie.

Chelsea wilde de Ivoriaan echter niet het door hem gewenste tweejarige contract voorleggen. Zijn contract in China loopt tot de zomer van 2014.

Lees meer over:
Tip de redactie