Advocaat hekelt kritiek dat hij spelers zou sparen

EINDHOVEN – Mark van Bommel, Luciano Narsingh, Kevin Strootman en Jetro Willems ontbreken donderdag bij PSV in het Europa League-duel tegen Dnjepr Dnjepropetrovsk. Trainer Dick Advocaat bestrijdt dat zij gespaard worden voor de Nederlandse competitie.

Door Rypke Bakker

Kevin Strootman, Luciano Narsingh en Jetro Willems ontbreken eveneens bij de Eindhovenaren. Het viertal is volgens trainer Dick Advocaat niet voldoende fit.

"Het heeft niets met sparen te maken", verduidelijkt ook aanvoerder Mark van Bommel na de training van woensdag. "Ik heb lichamelijke klachten."

"Als we donderdag tegen Vitesse hadden gespeeld, was ik er ook niet bij geweest", verwees de middenvelder naar de kritiek die PSV krijgt op het sparen van spelers in Europa.

Laatste kans

Van Bommel miste onlangs een reeks wedstrijden van de koploper in de eredivisie door een knieblessure. Zondag staat de topper tegen nummer drie Vitesse op het programma.

De ploeg van coach Dick Advocaat vecht donderdag eerst voor de laatste kans in Europa. PSV staat onderaan in groep F met vier punten, evenveel als AIK. Koploper Dnjepr heeft er negen en nummer twee Napoli zes.

Lees meer over:

NUwerk

Tip de redactie