Gudelj nieuwe hoofdtrainer NAC Breda

AMSTERDAM - Niet Adrie Bogers, maar Nebojsa Gudelj wordt de nieuwe trainer van NAC Breda.

Dat laat de Brabantse club woensdag weten. De 44-jarige Bosniër kwam in beeld nadat gesprekken met interim-coach Bogers waren gestrand.

Bogers blijft wel aan als assistent, de functie die hij ook onder John Karelse bekleedde. Clubicoon Karelse werd eind oktober ontslagen vanwege de slechte competitiestart van NAC.

Bogers nam tijdelijk zijn taken over, maar kon met de clubleiding de afgelopen weken niet tot een akkoord komen over een definitieve aanstelling als trainer. Keeperstrainer en assistent Arno van Zwam completeert de technische staf.

Zoon

Omdat Gudelj pas in januari zijn trainersdiploma haalt, moet hij nog wel toestemming krijgen van de KNVB om per direct aan de slag te gaan. Momenteel staat hij aan het roer bij de beloften van NAC. Gudelj speelde tussen 1997 en 2005 246 competitiewedstrijden voor de Brabanders.

De voormalige linkerverdediger kwam ook nog een seizoen uit voor Sparta. Eerder stond hij onder contract bij het Servische Partizan en Logrones uit Spanje. Zijn zoon Nemanja Gudelj is een vaste waarde in het eerste elftal van NAC.

NUwerk

Tip de redactie