Situatie Leerdam doet Koeman 'absoluut pijn'

RIDDERKERK - De situatie rond zijn speler Kelvin Leerdam laat Feyenoord-trainer Ronald Koeman niet koud.

In het belang van de club ziet hij echter geen andere optie dan de middenvelder, die zijn aflopende contract bij de Rotterdammers niet wil verlengen, buiten de selectie te houden.

"Het doet mij absoluut pijn", bekent Koeman tegenover NUsport. "Leerdam is een speler die zich altijd correct gedragen heeft en het maximale voor Feyenoord heeft gedaan. Maar op een gegeven moment kom ik tot zo’n beslissing, omdat ik ook in het belang van de club moet denken."

"Dat is dan hard, maar het is een traject waar je met een speler in zit", legt de 49-jarige oefenmeester uit. "Zo’n beslissing neem je niet vanuit het niets. In de periode dat Leerdam twijfelde of hij wilde blijven, heb ik gezegd: ‘Denk goed na over alle consequenties die kunnen plaatsvinden’."

Sulejmani

“Daar heb ik hem later nogmaals naar gevraagd, en hij zei dat hij daar goed over had nagedacht. Het gebeurt helaas nu eenmaal”, aldus Koeman. “Je ziet het ook gebeuren met Miralem Sulejmani bij Ajax, dus er zijn meer voorbeelden in dat opzicht.”

Over de ontstane commotie in de media rond de situatie van Leerdam maakt de Feyenoord-coach zich niet druk. ''Iedereen heeft een mening en mag die ook hebben, daar heb ik geen moeite mee.”

Contract Koeman

Koeman ging ook nog in op het feit dat Feyenoord de wens uitsprak zijn aflopende contract te verlengen. Hij staat er niet onwelwillend tegenover, maar heeft nog tijd nodig om tot een beslissing te komen.

"Ik sta er open voor, alleen Feyenoord brengt dit wel vroeg naar buiten en nu wordt van mij verwacht dat ik er op reageer. Op dit moment heb ik er niet echt een gepast antwoord op."

Over de gang van zaken bij Feyenoord is Koeman wel bijzonder te spreken. "Ik heb ongelofelijk veel plezier in de manier van werken bij Feyenoord. Het gaat goed met de club en we zijn volledig op de weg terug. Dat is een mooi proces waar ik graag onderdeel van ben."

NUwerk

Tip de redactie