Barcelona wint eenvoudig bij Spartak Moskou

MOSKOU - FC Barcelona heeft zich dinsdag geplaatst voor de laatste zestien in de Champions League.

De Catalaanse titelkandidaat rekende in Moskou eenvoudig af met Spartak (3-0) en is daardoor zeker van minimaal de tweede plaats in groep G.

De topploeg van trainer Tito Vilanova hoefde zich in het ijskoude Loezjniki-stadion, de temperatuur lag rond het vriespunt, niet bovenmatig in te spannen.

De Spaanse coach had na het verlies tegen Celtic (2-1) van twee weken terug een volwaardig basiselftal opgesteld om niets aan het toeval over te laten.

Het niet eens fantastisch spelende Barcelona trof in Spartak een ploeg die graag wilde aanvallen en zich lang niet zo terugtrok als de Schotse formatie.

De Russen creëerden zelfs een flink aantal kansen, maar sprongen daar niet bepaald koelbloedig mee om. Achterin werd echter ook het nodige weggegeven.

Ruimte

Al in de eerste helft profiteerde Barça optimaal van die ruimte. Na een kwartier knalde Dani Alves een afgeslagen bal achter de Oekraïense doelman Andrij Dikan, waarna Lionel Messi nog voor rust twee keer doel trof.

Hij scoorde eerst met een stuiterbal, bij zijn tweede omspeelde hij Dikan en schoof hij de bal in het lege doel. Voor de Argentijnse dribbelaar betekende die doelpunten nummer 79 en 80 van dit kalenderjaar. Messi jaagt daardoor onverminderd verder op het record van de Duitser Gerd Müller, die er in 1972 85 maakte.

Uitgeschakeld

De goals van de kleine Argentijn kwamen het spektakel in de tweede helft niet bepaald ten goede. De Russen, waar Demy de Zeeuw negentig minuten lang op de bank bleef, zagen in dat er niet veel meer te halen viel.

Ook Barcelona spande zich, ook met het oog op de lastige uitwedstrijd in de competitie tegen Levante van zondag, niet echt meer in om het doelsaldo nog wat op te vijzelen.

Spartak is door het verlies uitgeschakeld in de Champions League en moet zelfs vrezen dat de Europa League niet meer haalbaar is.

Bekijk de samenvatting van Spartak Moskou - FC Barcelona

Lille

Lille heeft dinsdagavond in het mistige Minsk de eerste punten gepakt in groep F van de Champions League.

De Franse ploeg versloeg Bate Borisov met 2-0. De treffers kwamen in de eerste helft op naam van Djibril Sidibé en Gianni Bruno. Sidibé moest een kwartier voor tijd van het veld na zijn tweede gele kaart.

Lille schoot weinig op met de eerste zege in de groepsfase. Door de nederlaag van 1-3 eerder op eigen veld tegen Bate Borisov is de Wit-Russische club met zes punten op basis van het onderlinge resultaat sowieso verzekerd van de derde plaats.

Door de nederlaag van Bate Borisov is Valencia, dat dinsdagavond thuis tegen Bayern München speelt, al zeker van plaatsing bij de laatste zestien. De Duitse ploeg heeft nog een puntje nodig.

Bekijk de samenvatting van BATE Borisov - Lille

Lees meer over:
Tip de redactie