HELMOND - De spanning in de top van de eerste divisie neemtmet de week toe. Aanvankelijk was Helmond Sport favoriet voor detitel, maar de ploeg van trainer Van Dijk leed maandagavond tegenSparta zijn tweede opeenvolgende nederlaag: 0-2. Koploper Excelsiorprofiteerde maar half van de misstap van de Helmonders. DeRotterdammers speelden in de topper uit tegen Heracles Almelo 1-1.

De andere titelkandidaat FC Den Bosch morste twee punten bij FCDordrecht: 1-1. Excelsior leidt nu met 57 punten uit 28 duels enheeft twee punten voorsprong op FC Den Bosch. Helmond Sport isderde met 54 punten (uit 27 duels). Heracles Almelo heeft 53 puntenen Sparta 52, beide uit 27 wedstrijden.

Laatste kans

Sparta speelde tegen Helmond Sport voor zijn laatste kans op hetkampioenschap. De Rotterdammers zakten na de winterstop wat weg uitde top en moesten in Brabant winnen om aansluiting te houden.Sparta had duidelijk geen kater overgehouden aan de onverdiendebekernederlaag tegen FC Utrecht en domineerde de eerste helft. Datoverwicht leidde halverwege tot de 1-0 van Koevermans. HelmondSport was voor rust een keer gevaarlijk met een schot van Hobbelenvoorlangs.

In de tweede helft begon de thuisploeg overtuigender en kreegvia Schulp en Wau mogelijkheden op de gelijkmaker. Het werd echterhalverwege 2-0 voor Sparta doordat doelman Zegers zich verkeek opeen schot van Bechan.

Koploper Excelsior stond al binnen een minuut voor in de topperuit tegen Heracles Almelo, via een treffer van Holman. Na een sterkeerste kwartier zakten de Rotterdammers wat weg. De Almeloërskwamen terug, maar benutten voor rust enkele kansen op degelijkmaker niet.

Foutje

Doordat Excelsior centraal achterin met Loovens en Sprockel zijnuitblinkers kende, had Heracles het aanvallend moeilijk. Tochslaagde Roelofsen erin om in de slotfase een punt voor dethuisploeg zeker te stellen, na het enige foutje van Loovens.Roelofsen miste daarna nog de kans op de 2-1.

FC Den Bosch had het moeilijk uit bij staartploeg FC Dordrecht,dat vlak voor rust voorkwam door Lord. In het laatste kwartiermaakte Van de Laak pas de 1-1.