AMSTERDAM - San Antonio Spurs heeft in eigen huis een nederlaag geleden tegen Los Angeles Clippers. De viervoudig NBA-kampioen moest met 92-87 zijn meerdere erkennen in de Clippers.

Sterspeler Chris Paul was belangrijk voor de bezoekers met negentien punten en acht assists.

Bij de Spurs was Tim Duncan ouderwets op dreef met twintig punten en veertien rebounds.

De Spurs speelden geen sterke wedstrijd en liepen het hele duel achter de feiten aan. Met vijf minuten te spelen was de achterstand negen punten, maar een korte spurt met drie driepunters op rij bracht het verschil ineens terug tot twee punten.

Verder lieten de Clippers het niet komen en speelden de wedstrijd rustig uit.

Voor Los Angeles was het al weer de zesde overwinning op rij. Dankzij de zege staat de ploeg nu op de eerste plaats in de Western Conference. De Spurs bezetten de vierde positie.

Nederlaag Grizzlies

Voor Memphis Grizzlies volgde na acht zeges op een rij weer eens een nederlaag. In eigen huis verloren de Grizzlies onnodig van Denver Nuggets met 97-92.

Denver profiteerde van een slap optreden van de thuisploeg. In de laatste twee minuten kwam Memphis niet meer tot scoren en gaf een voorsprong van vier punten uit handen.

De Italiaan Danilo Gallinari leidde de Nuggets met 26 punten naar de zege. Rudy Gay scoorde nog wel 22 punten voor Memphis, maar kon daarmee een nederlaag niet voorkomen. Door het verlies raakten de Grizzlies de eerste plaats in het westen kwijt aan de Clippers.

Verliesreeks Wizards

De Wizards zijn bezig aan de slechtste seizoenstart in de historie van de club. De ploeg uit Washington verloor tegen Indiana Pacers en staat nu op een verliesreeks van negen duels. De Pacers waren met 96-89 te sterk.

David West speelde bij Indiana een sterke wedstrijd en noteerde dertig punten. Het is het tweede jaar op rij dat de Wizards uitermate slecht beginnen aan het seizoen. Vorig jaar startte de ploeg met acht nederlagen op rij.