Roda JC spreekt steun uit voor huilende Danilo

HOOFDDORP - Roda JC heeft in een verklaring op de website steun uitgesproken voor verdediger Danilo.

De Portugees barstte zondag tijdens de wedstrijd tegen Heracles Almelo in huilen uit nadat arbiter Tom van Sichem hem zou hebben beledigd.

"Roda JC kent Danilo als een integer persoon en de club heeft dan ook geen enkele aanleiding om te twijfelen aan zijn geloofwaardigheid", luidt de verklaring van de Limburgers.

"Speler en club wensen geen verdere ruchtbaarheid aan deze zaak te geven en zullen dan ook geen mededelingen meer doen over dit incident."

Moeder

Arbiter Van Sichem was na afloop verbaasd over de tranen van Danilo. Volgens de leidsman zei de speler juist 'fuck you' tegen hem. Van Sichem: "Toen zei ik: what fuck you?"

Hij gaf Danilo een gele kaart en die raakte daarna flink van slag. "Toen kwam Mitchell Donald naar me toe om te zeggen dat ik iets over de moeder van Danilo zou hebben gezegd. Maar ik zou niet weten wat ik over zijn moeder had moeten zeggen."

De KNVB laat aan NUsport weten geen verder onderzoek naar de zaak te doen en de verklaring van Van Sichem te volgen. Roda-doelman Filip Kurto kreeg eerder in de wedstrijd de rode kaart. De club heeft zijn schorsing van twee wedstrijden, waarvan één voorwaardelijk, geaccepteerd.

Lees meer over:

NUwerk

Tip de redactie