Alonso gelooft nog in wereldtitel Formule 1

HOOFDDORP - Ondanks zijn derde plaats in de Grand Prix van Austin en een achterstand van dertien punten in het wereldkampioenschap op Red Bull-coureur Sebastian Vettel, is Fernando Alonso uitermate tevreden met zijn presatie.

De coureur van Ferrari maakt tijdens de laatste Grand Prix in Brazilië nog altijd kans om de wereldtitel in de Formule 1 te pakken. Daarvoor moet klassementsleider Vettel in ieder geval buiten de top vier vallen op het circuit van Interlagos.

"Ik had niet verwacht dat ik het podium zou halen na een persoonlijk moeilijk weekend", aldus Alonso na zijn race in Amerika. "We hebben niet dezelfde snelheid als Red Bull en McLaren, dus het is mooi dat we maar drie punten op Vettel verloren. Nu gaan we naar Sao Paolo en hebben we nog kans."

"Op papier is die kans niet zo groot, misschien 25 procent. Maar diep van binnen voel ik dat ik meer kans heb", aldus een hoopvolle Alonso. "Er kan van alles gebeuren op Interlagos. Er is kans op regen, dan kan de race erg risicovol worden en hebben we niets te verliezen. Hoe meer moeilijkheidsfactoren er zijn, hoe beter dat voor mij is."

De Spanjaard had lovende woorden over voor zijn ploeggenoot Felipe Massa. "Hij was fantastisch dit weekend, hij was in alle kwalificatierondes sneller dan ik. We hebben hem in deze vorm zeker nodig in Brazilië, want we hebben te maken met sterke tegenstand. We moeten een hecht team zijn als we willen winnen."

Hamilton

De zege in de Verenigde Staten ging naar Lewis Hamilton. De coureur van McLaren reed lange tijd op de tweede plaats achter Vettel, maar veertien ronden voor het einde stak hij de Duitse coureur van Red Bull, die aan de leiding gaat in het klassement, voorbij.

"Ik was gretiger om te winnen dan Vettel", sprak Hamilton. "Ik was meer hongerig dan hij. Het is onmogelijk dat hij het net zo graag wilde als ik."

"Het was best risicovol", vertelde de 27-jarige Engelsman over zijn inhaalmanoeuvre. Vettel werd afgeremd door Narain Karthikeyan, die achterop was geraakt tijdens de race. "Hoe vaak is het niet gebeurd dat ik ben afgeremd door achterliggers? Nu werkte het eindelijk eens in mijn voordeel."

Close

"Ik wist dat het in die ronde ging gebeuren, dus ik voerde de motor op tot het maximale toerental", blikte Hamilton terug. "Toen ik buitenom wilde inhalen hield hij dat goed dicht, toen ik binnendoor wilde gaan hield hij in. Ik had geluk, het was erg close, maar ik slaagde er in om hem voorbij te steken."

"Ik was bijna mijn stem kwijt toen ik over de finish kwam. Tijdens de laatste ronde schreeuwde ik van blijdschap", aldus een uitzinnige Hamilton. Hij maakt geen kans meer op de wereldtitel in de Formule 1. Die strijd gaat bij de laatste Grand Prix van Brazilië alleen nog tussen Vettel en Alonso.

Tip de redactie