Ajax benoemt Van der Sar tot directeur marketing

AMSTERDAM - Edwin van der Sar treedt als directeur marketing toe tot het directieteam van Ajax.

Dat maakt de Amsterdamse voetbalclub maandag bekend. Michael Kinsbergen gaat als algemeen directeur aan de slag bij de landskampioen.

Het team bestaat verder uit financieel directeur Jeroen Slop en directeur voetbalzaken Marc Overmars.

Van der Sar (42) is met 130 interlands recordinternational van Oranje. Hij beëindigde vorig jaar bij Manchester United zijn voetbalcarrière.

De oud-doelman behaalde daarna op het Johan Cruijff Institute het diploma International Master of Sportmanagement.

De benoeming van Van der Sar heeft de goedkeuring van Johan Cruijff, de belangrijke adviseur van Ajax die al jaren pleit voor meer oud-voetballers in de leiding van zijn favoriete club.

Leiderschap

De raad van commissarissen van Ajax, onder leiding van Hans Wijers, ziet in Van der Sar een potentiële algemeen directeur. De oud-Ajacied krijgt de tijd om zich onder de hoede van de Amsterdamse zakenman Kinsbergen (54) te ontwikkelen.

''Van der Sar heeft niet alleen een geweldige staat van dienst in het internationale topvoetbal, maar hij bezit tevens het natuurlijk leiderschap en de potentie om op termijn algemeen directeur van Ajax te worden'', aldus Wijers.

Kinsbergen en Overmars worden op 31 december tijdens een Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders benoemd tot statutair directeur, Van der Sar treedt als titulair directeur toe tot het team.

Uitgebalanceerd

Vooruitlopend op deze formaliteiten beginnen Kinsbergen en Van der Sar volgende week maandag al met hun werkzaamheden bij Ajax. De oud-doelman neemt in de directie de plaats over van Henri van der Aat. Die legt eind dit jaar zijn werkzaamheden als commercieel directeur neer.

''Met het toetreden van Kinsbergen en Van der Sar hebben wij een uitgebalanceerd directieteam geformeerd'', aldus Wijers. ''Veel voetbalkennis, veel zakelijke ervaring, een groot netwerk en allemaal met de instelling om teamprestaties neer te zetten."

"Kinsbergen gaat de directie en de organisatie de komende jaren leiden en daarnaast Van der Sar begeleiden in zijn verdere ontwikkeling.''

Lees meer over:

NUwerk

Tip de redactie